Overblik: Mulig terroreksplosion i Odense

Opdateret:

Vi har her til formiddag fået meldinger om en kraftig eksplosionsbrand, der er brudt ud i et hus på Åsumvej nr. 35 i Odense NØ.

Der er sandsynligvis tale om et terrorangreb. En islamisk gruppe, der angiveligt udspringer af Islamisk Stat, har taget ansvaret for angrebet. Politiet kan dog endnu ikke bekræfte, hvem der står bag, men vil ikke afvise, at der kan være tale om terror.

Politi og brandvæsen har afspærret området omkring Åsumvej 35. De opfordrer folk i området omkring Åsumvej til at holde sig væk fra området.

Tidslinje:

12:38: Vi afventer endnu nyt i sagen.

11:39: Odense Politi udtaler, at de undersøger terrorsporet men intet kan bekræfte.

11:29: Årsagen til terror-organisationens angreb i Odense, skulle angiveligt være på grund af det danske militærs engagement i Syrien, Afghanistan og Irak.

11:28: Den islamiske terrorgruppe ‘Gud er stor’ udspringer fra Islamisk Stat.

11:25: En islamisk terrorgruppe, der kalder sig ‘Gud er stor’, har taget ansvaret for eksplosionerne i Odense.

11:23: Odense Politi vil ikke afvise, at der er tale om terror. De betragter området som et gerningssted, hvor der er foregået en forbrydelse

11:22: Odense Politi formoder, at der er en mulig sammenhæng mellem de to eksplosioner.

11.13: Fyns Busser har valgt at indstille al bustrafik i Odense, indtil videre. Det er frygten for nye eksplosioner og mulig terrortrussel, der gør, at man nu har valgt at lukke ned for bustrafikken.

11.08: Mindst 7 personer er omkommet og 13 personer hårdt sårede.

11:05: Endnu en eksplosion er hændt, tæt ved den første eksplosion. En bus står i flammer og der er flere sårede og dræbte. Politi og brandvæsen er på stedet.

Opdateres løbende.